bosch-gbh-180-li-akumulatorski-hamer-solo-1

Bosch GBH 18V-26 akumulatorski elektro-pneumatski čekić / bušilica

Kada je u pitanju beton, Bosch je jedan od lidera na ovom polju. Kada razgovarate sa bilo kime ko radi rušenje, oni vam mogu ispričati priču o svom Bosch-u. Evo jednog. Kad sam radio za vreme poplave u Čikagu, morali smo da uđemo u podrum Marshall Fields-a i obavimo tonu posla. Alat je bio prekriven prašinom, palo u vodu i na njihega su padale tone cigle. Jedino čega se sećam je da bez obzira šta mi radili s ovim alatima, oni su i dalje radili. Ništa ih nije zaustavilo. Dakle, to je moja priča, pa nastavimo pregled.
Tokom godina tehnologija baterija se menjala i sada imamo akumulatorske rotacione čekiće. Baterija ima brojne prednosti, ali jedna od njegovih mana je vreme rada u odnosu na alate sa kablom. Međutim, s Bosch Core baterijom i načinom na koji je Bosch dizajnirao ove alate, vrieme rada je vrhunsko i iznenadiće vas.
Danas se fokusiramo na Bosch GBH18V SDS Plus rotacijski čekić. Alat je kompaktan što ga čini savršenim za manje površine. Ne brinite, alat je možda mali, ali snaga je sve prisutna.

 

 

Karakteristike Bosch bežičnog rotacionog čekića

Iako možete koristiti bilo koju Bosch 18V litijumsku bateriju na ovom alatu, dobićete dovoljno veliku snagu od Bosch 18V Core baterije.

Bosch je izgradio ovaj alat za rešavanje najtežih poslova. Rotacioni čekić puni 1.3 Ft-Lbs udarne energije i ima brzinu bez opterećenja od 0-5,850 bpm i spm bez opterećenja od 0-1,800. Alat je kompaktan i lagan (2.5 kilograma bez baterije).

Alat nudi tri načina rada. Bušenje, dlijeto, bušenje i čekić. Pored toga, postoji podešavanje za podešavanje ugla vašeg dleta. Alat ima oblik D-ručke koji ga čini veoma udobnim. Gumeni i teksturirani zahvat pomaže u stabilnosti čak i kada postane prašnjav.

Veliki okidač promenljive brzine je dovoljno velik i osetljiv. Neki će sa ovim prekidačem moći da koriste dva prsta. Lako smo održali stalnu brzinu tokom bušenja. Leđa imaju lep prekrivač, tako da kada ga koristite u različitim uglovima možete tamo staviti ruku radi dodatne podrške. SDS-glava ne zahteva  alat. Rotacijski čekić dolazi sa mjeračem dubine i bočnom ručicom. Bočna ručka malo smeta kada se nalazi u određenom položaju. Bilo nam je teško da menjamo režime na alatu kada je bočna ručka bila na levoj strani alata. Morali smo da pomerimo bočnu dršku jer bi prirubnica stala na put.

 

 

Bosch pregled performansi čekića

Iza moje kuće još uvek nam je ostao deo temelja, pa gde je bolje mesto za pokušaj bušenja i usitnjavanja? Kod štemanja ovaj alat ne odmara. Veoma lako sam sekao delove temelja.

Vibracija je bila vrlo mala, bio sam iznenađen koliko zapravo koliko malo malo. Naravno, mogao sam to osjetiti u rukama, ali ni približno ono što sam mislio da ću osetiti.

Pri bušenju rupe u betonu osećaj je bio kao da bušim u drvo. Kao i kod štemanja, u rukama nisam osetio tonu velike vibracije i povratne udare. Samo još jedan razlog zbog kojeg je Bosch jedan od lidera i pokretača betonske arene.

Završne reči o GBH-18V-20

Uvek pokušavamo biti objektivni, ali s Bosch bežičnim rotacijskim čekićem bilo je teško pronaći bilo šta za požaliti se. Sigurno, bočna ručka smeta kada pokušavate da promenite mod, ali to nije ništa strašno.

Alat je moćan i kompaktan što ga čini savršenim za čak i tesna područja. Obožavamo koliko male vibracije alat pravi. Otkrili smo da je neverovatno da ovaj mali alat može da da toliko energije, a pravi toliko malu povratnu silu na ruke korisnika.

Naš profesionalni ovlašćeni servos Bosch alata (ProServis NS) vrši održavanje i popravku ovog i sličnih alata, tako da slobodno možete da nam se obratite, i dobijete još informacija o ovom alatu.

Tags: No tags

Comments are closed.