choosing-the-right-bosch-battery-feature

Izaberite idealnu Bosch bateriju za vaše potrebe

Kada kupujete bežični Bosch Professional električni alat, izbor vrste baterije koji alat koristi je gotovo jednako važan kao i sam izbor alata. Pročitajte naš korisni Vodič za kupovinu i odabir idealne Bosch baterije koja će odgovarati vašim potrebama.

Pronađite Bosch bateriju koja vam je odgovara

Znati koju bateriju kupiti može biti zastrašujući zadatak, ali ne mora biti. Saznajte više o razlici između svih njih, tako da možete odabrati Bosch bateriju koja će odgovarati vašim individualnim potrebama.


Bosch ECP

Bosch elektronska zaštita ćelija (ECP) ugrađena je u Bosch baterije kako bi se zaštitila od preopterećenja, pregrijavanja i dubokog pražnjenja. Također je odličan za inteligentno upravljanje napajanjem i osigurava duži vijek trajanja.

  • Zaštita od preopterećenja
    Alat se isključuje ako se baterija prekomjerno optereti.
  • Zaštita od pregrijavanja
    Elektronika intervenira i isključuje alat prije nego što se baterija previše zagrijava.
  • Zaštita od dubokog pražnjenja
    ECP osigurava da se baterija ne isprazni duboko, stoga je štiti od nepopravljivih oštećenja.

Litijum-jonske (Li-Ion) baterije

Najnovija tehnologija Li-Ion omogućava da se ova baterija veoma brzo napuni. Takođe omogućuje punjenje baterije u bilo kojem trenutku, čak i ako je razina napunjenosti i dalje prilično visoka, bez smanjenja životnog veka.

Zahvaljujući Bosch ekskluzivnoj ECP (Electronic Cell Protection) tehnologiji, Bosch litijum-jonska baterija se nikada neće pregrejati. Ako se baterija previše zagreje za vreme pražnjenja, ECP aktivno upravlja radom alata sve dok baterija ponovno ne postigne optimalnu radnu temperaturu. To znači da nema rizika od pregrejavanja. Nadalje, Bosch je razvio toplovodno kućište (Bosch Heat Management) koje toplinu prenosi iznutra na vanjski deo baterije kako bi joj se povećala sigurnost.
U odnosu na starije baterije, Li-Ion baterije imaju veću gustinu energije u odnosu na NiCd / NiMH baterije. Litijum-jonske ćelije imaju približno tri puta veći napon od nikl ćelija, što znači da jedna litijum-jonska ćelija čini 3 niklove ćelije. U osnovi, Li-Ion baterijski paket je lakše težine zbog strukture izrade.

CoolPack baterije

Ove baterije imaju Bosch CoolPack tehnologiju; pasivni sistem hlađenja ćelija. To se odnosi na proces optimalne raspodele topline koji zauzvrat uzrokuje smanjenje temperature. To omogućava bolje performanse i značajno poboljšano vreme rada. Uživaćete i u produženom radnom veku do 100% u odnosu na Li-Ion baterije bez CoolPacka. Konačno, jedna od najvećih prednosti Bosch CoolPack baterija je da se ne morate zaustavljati dok posao ne bude obavljen.

Nova generacija Bosch baterija

ProCORE18V Baterije

Nova dimenzija snage za sve Bosch Professional 18V električne alate. ProCORE18V baterije 4.0Ah, 8.0Ah i 12.0Ah Bosch su najmoćnije baterije ikada.  Sve to zahvaljujući najnovijoj tehnologiji ćelija i vrhunskom upravljanju toplote.

Kompaktne baterije od 4,0 Ah

Sva snaga uobičajene baterije, ali bez težine. Ova vrsta Bosch baterija idealna je za sve aplikacije, za bušenje i odvijanje gdje je korisna manja težina. Do 39% kompaktniji i primjetno lakši od uporedivih baterija svoje klase, najnovija ćelijska tehnologija ProCORE18V 4.0Ah isporučuje jednako energije kao i standardna baterija od 4.0Ah.

Bosch ProCORE baterije

Sad su dostupne baterije velike snage

Performanse 8.0Ah baterije

Ove baterije imaju savršenu ravnotežu između težine i snage. Kao visoko efikasna baterija, kad god vam je potrebna velika snaga tokom dužeg perioda, ovo je savršena baterija koju trebate koristiti. ProCORE18V 8.0Ah pruža fantastične performanse uprkos svojim kompaktnim veličinama. Za 30% je manji od uporedivih baterija visokih performansi, što znači da nudi najveću gustinu energije u svojoj klasi.

Po snazi je uporediva sa kablovskim alatima do 1600 W. ProCORE18V 8.0 Ah nudi približno 90% više snage od prethodne baterije od 18 volti 6.0 Ah. Ovo značajno povećanje snage zahvaljujući poboljšanoj ćelijskoj konstrukciji i merama poduzetim za smanjivanje unutarnjih otpora. Sve u svemu, to poboljšava efikasnost.

Zatim je Bosch još više optimizovao svoju dokazanu CoolPack tehnologiju. To znači da ova baterija visokih performansi može podneti veće potrebe za energijom tokom dužeg perioda. Takođe pomaže značajno produžiti životni vek baterije kada se uporedi sa uobičajenom baterijom. Rasipanje topline iznutra prema van maksimalno je optimizovano ovom tehnologijom, uz pomoć sinergije između nekoliko komponenti. Kućište i toplotni odvodi u unutrašnjosti proizvedeni su od polietilena visoke gustine. I materijal i poseban dizajn olakšavaju bolje rasipanje toplote. Cilj je bio što više povećati površinu rasipanja toplote.

I na kraju, baterija je dizajnirana bez ikakvog internog razmaka. Na taj način osigurava se da toplota koju proizvodi nije zarobljena u unutrašnjost. Poboljšani ćelijski konektori izrađeni od bakra pružaju niži otpor i više snage kao rezultat toga. Akumulatorski otvor ima i posebne otvore za odvođenje topline tokom procesa punjenja. Ova karakteristika hlađenja znači da se baterija može brzo napuniti. LED-displej od pet nivoa omogućava majstorima da u svakom trenutku drže razinu napunjenosti pod kontrolom.

Izdržljivost 12.0Ah baterije

Uživajte u maksimalnim performansama i vremenu rada sa ovom baterijom! Ova vrsta Bosch baterija omogućava vam rad s maksimalnom snagom izuzetno dugo. Idealan je za ekstremne primjene jer donosi sav potencijal energije iz vašeg alata. Zahvaljujući troslojnoj ćelijskoj strukturi ProCORE18V 12.0Ah, baterija Endurance 12.0Ah pruža performanse jednako snažne kao i alat sa kablom za napajanje na struju.

Za sve vaše potrebe popravke, servisa i garancije bosch alata, možete se obratiti našem profesionalnom timu. Pro Servis Novi Sad je tu za Vas!

Sadržaj informacija preuzet sa https://knowledge.axminstertools.com/bosch-battery/

Tags: No tags

Comments are closed.