bosch-blue-green

Plavi ili zeleni Bosch?

Imena Wolfa i drugih električnih brendova alata odavno su otišla na zid kao ukras i zamenjena su novim klincima u bloku, kao što su  brendovi Makita, Festool i Hitachi. Jedan od takvih proizvođača je, naravno, Bosch i mi imamo veliki izbor njihovih električnih alata, sa kablom i bez (to su oni sa novim ultra jakim baterijama).

Ozbiljno, Bosch asortiman, za razliku od nekih drugih marki, namjerno je podeljen na dve prilično različite oblasti: vitki zeleni alati koji su postavljeni na DIY spektar korisnika i čvršće, čelično plave stvari koje se kreću ravno u velikim čizmama, višenamenskim alatima. opasani, košuljarski trgovački korisnici.

Zeleni materijali su napravljeni prema manje zahtevnim specifikacijama, jer su namenjeni za povremenu upotrebu vikendom za rezanje neobičnih delova polica ili za bušenje nekoliko rupa u zidu kako bi okačili novi ormar. Ne očekuje se da će trajati tako dugo i, kao posledica toga, ne rastežu džep mnogo.

Bosch plavi alati, s druge strane, izrađeni su po potpuno rigoroznijem standardu, dizajnirani da idu na daljinu i obavljaju posao u mnoštvu različitih zanata. Međutim, to me nije sprečilo da zapalim motor u jednoj od njihovih bušilica pre nekoliko godina; ali pretpostavljam da je to bio izuzetak od pravila.

Iako je sjajno posedovati opremu vrhunskog kvaliteta, postoji uverljiv argument koji sugeriše da korisnik trgovine možda neće nužno hteti utovariti svoj (ili njen) kombi najnovijom, koja peva, pleše, hi-tec plava Bosch bušilica, na primjer, kada će mnogo jednostavnija, jeftinija, zelena obaviti posao jednako efikasno.

Ova ideja bi mogla biti još privlačnija kada je zelena bušilica kupljena za jedan posao i ako pregori ili, ne daj Bože, neki kolega sa ‘laganim prstom’ se zasjaji (a zna se da se to dešava), nije previše teško i skupo ga zameniti. Ako bih uradio isto sa Festoolom, prolio bih suze prilikom predaje kreditne kartice.

Ovaj trend je iz prve ruke uočen pre nekoliko godina kada se gradio sadašnji AxHQ i izazvao je neke komentare među tadašnjim osobljem. Bilo bi izuzetno zanimljivo čuti vaše mišljenje o ovom pitanju, ne samo kao trgovački korisnik, već i ako koristite električne alate za bilo koju primenu, bilo na licu mesta, kod kuće, na fakultetu ili u radionici.

Ako želite da doprinesete razgovoru, javite se na našoj Facebook stranici. Za sve popravke, prepravke i generalno redovno servisiranje alata, na usluzi vam stoji naš tim iz Pro Servis NS. Ovlašćeni serviseri Bosch i Festool alata. PS. Popravljamo i druge brendove 😉

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *